Varför blod?

Asa - Fire on the Mountain


De dominerar nyheterna varje dag. De där blodiga konflikterna. Det rapporteras från dessa konflikter, krig och sammandrabbningar från alla världens hörn. Man försöker ställa sig frågan varför? Ja, varför är det så här? Hur kan det komma sig att det överallt på jorden utkämpas fighter samtidigt som man klassar människan som en smart varelse?

What did they say to make you so blind to your conscience and reason?
Could it be love for your country or for the gun you use in killing?


De krig och konflikter som har ägt rum och som pågår runt om på vårt jordklot har alla uppstått av olika anledningar. Det har handlat om landområden, det har handlat om olika åsikter, det har handlat om religion men också... om pengar.

So you say you have a lover and you love her like no other
So you buy her a diamond that someone has died on
don’t you think there’s something wrong with this?


Tänk att vi här i västvärlden sitter och lever vårt lyckliga Svensson-liv medan dessa blodiga konflikter utkämpas. Tänk att det samtidigt som vi käkar frukost dödas 250 oskyldiga invånare i en liten by i Afrika. Tänk att mycket av vad du köper är producerat av asiater som knappt har råd att köpa en halv frukt för sin lön. Tänk att "you buy her a diamond that someone has died on". Fighter där blod spills renderar att du kan köpa dig din fina diamant, men är det värt det? Människoliv till spillo.

Det är galet sjukt. Vi har det jävligt bra. Gör en insats för världen. Den tredje.

Kommentarer
Postat av: linnea hansson

dina inlägg betyder verkligen något, hur många kommer ta det till sig? Klart man får en tankeställare, men jag tror folk är för sjlävupptagna för att inse faktumet att deras beteende också spelar någon roll. Jag tror att jag pratar för mig själv här också, man inser nog inte förens man har varit med om någonting stort som förändrar ens sätt att se på detta.

2009-08-25 @ 23:15:53
URL: http://ellinormarielinneahansson.blogg.se/

Vad har du att säga om inlägget ovan?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din reflektion:

Trackback
RSS 2.0